Kara para aklama suçlamalarıyla uluslararası aranan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Amerika Birleşik Devletleri'ne dönüşü sonrası New York'ta bir restorana ortak oldu. Korkmaz, sosyal medyada paylaşılan bir videoda "hayırsever" olarak tanıtılarak sokakta yemek dağıtırken görüntülendi.

SBK

Avusturya'da yakalanıp ABD'ye iade edilen Korkmaz, tahliye edildikten sonra New York'taki "Ali Baba Mediterranean" adlı Türk restoranıyla ortaklık kurdu. Restoranın sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, "Bu sadece yemekle ilgili değil, bu sevgiyi ve umudu paylaşmakla ilgili" denilerek Korkmaz’ın toplumsal katkıları vurgulandı. Korkmaz’ın bu yeni rolü, suçlamaların gölgesinde farklı bir imaj oluşturma çabası olarak değerlendiriliyor. 

1200X675 Cmsv2 91E4A4Ab 5Db8 598B A338 D08529C6188D 5795168

Sezgin Baran Korkmaz Kimdir?

Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da 'kara para aklama', 'dolandırıcılık' ve 'resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlardan tutuklandıktan sonra ABD'ye iade edilmişti. Korkmaz, 2020 yılında Avusturya'ya gitmeden önce Türkiye’de 'kara para aklama' suçlamasıyla hakkında bir tutuklama kararı çıkmıştı. ABD’de de yargılanan Korkmaz, Temmuz 2022’de ABD'ye iade edildi. Utah eyaletinde, kara para aklama ve yasadışı para transferi suçlarından yargılandıktan sonra 1 Ağustos 2023’te tahliye edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ