Ünlü sanatçı Seren Serengil, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Marmaris'teki villasıyla ilgili çıkan kaçak yapı iddiaları ve yıkım kararı sonrasında ihbar üzerine gelen komedyen Şahan Gökbakar'a destek verdi. Serengil, paylaşımında, Türkiye'deki yandaş olmayan sanatçıların, iş adamlarının ve sporcuların baskı altında olduğunu savundu.

Serengil, "Farkında sizden, bu ülkelerde yandaş olmayan sanatçı, iş adamı, şirketler ve sporcular kim varsa, aynı filmlerdeki gibi hayatları elinden alına çalışılıyor, engelleniyorlar, aforoz ediliyorlar. Bağımsız bir şekilde kendi ayakları üzerinde duranlar, her zaman hedef haline getiriliyor" kullanıldı .

"BİZ BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ"

"Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Demokratik hakkımızı, düşüncelerimizi, eleştirilerimizi toplumdaki konumumuzun sorumluluğu gereği bu mecralarda paylaşıyoruz. Ülkesini seven, bayrağını seven, Atatürk hayranı Şahan da zaman zaman hiciv kabiliyetiyle harmanlayıp bu eleştirileri yapmıştır, hepimiz gibi...
Haberler çıktı: 'Ata Marmaris'te kaçak villa yaptı, o villa için yıkım kararı alındı' diye.

Benimle alakası olmayan bir durum olsa da şahit olduğum bu durumu anlatmak isterim. Bu tamamen kişilik haklarına saldırıdır ve tamamen yalandır. Geçen yaz Marmaris'te büyük bir yangın çıkmıştı. Biz, Şahan'ın villası denildiği ama gecekondu gibi bir 80 metrekare koy evinin olduğu o koyda teknedeydik. Yangının evlere doğru geldiğini görünce, tekneyle Şahan'ın evinin bulunduğu koya gidip, ona yangın söndürme tüpü ve su götürdük.

"KULÜBEYE MİSALİ BİR EV!"

Kıyıya yaklaştığımda şaşırdım; dedim, Şahan burada mı oturuyor? Minnacık taşan bir kulübeye misali bir ev! Uzaktan yanındaki villaları görünce, ben onlardan biri sanmıştım. Sonra oradaki köylüye sorduğumda, bu ev yıllardır buradadır. Şahan Bey arsayı beğendiğinde, bu ev içinde vardı ama hiç dokunmadı. Recep İvedik nasıl sığıyor buraya deyip gülmüştü; kulübede yaşıyor demişti... Üstelik tapusu da var.

"YETER BU KADAR HAKSIZLIK!"

Şimdi adamın tapulu malını sit alanı yapıp, evin tapusunu iptal ediyorsunuz. Bir sürü ormanlık alanı açıp imar çıkaranlara söylüyorum: Bu ülke sizin yandaşlarınıza ait olup, size yancılık etmeyenlere zulmeteceğiniz babanızın tarlası değildir. Adamın tapulu aldığı minnacık evi yıkmaya kalkıyorsunuz, yanındaki villalara dokunmuyorsunuz!!! Onları da yıkın o zaman... Ben ev alıyorum, parasını veriyorum, kaç yıllık emeklerimle parasını vererek aldığım yeri sen bana gıcıksın diye sit alanı ilan ediyorsun. Yok öyle adaletsizlik! Yeter bu kadar haksızlık, terbiyesizlik. Yok adam kaçak villa yapmış, ne villası gördünüz mü orayı? Hiç mi villa görmediniz? Artı, aldığında orada olan bir kulübe bu... Yıllardır tapuda gözüken tapusu olan, yuh!!!

Kaynak: HABER MERKEZİ