Kocaeli'nin Gebze ilçesinde AKP'li belediyenin köpek katliamı herkesi sarstı. Uzaktan kaydedilen görüntülerde zavallı bir köpeğin kuyruk sallarken öldürüldüğü görüldü. İğne katledilen köpekler de çöplere atıldı.

Skandala tepki gösteren Şarkıcı, Oyuncu ve Sunucu Seren Serengil, Magazinburada'nın haberine göre; Ümraniye Hayvan Barınağı’ndan da yansıyan görüntülerin ardından soluğu barınakta alan Seren Serengil, bir sonraki genel seçimlerde milletvekili adayı olacağını söyledi. Serengil şunları kaydetti:

"Şöhretimi bu hayvanların ve bu canlıların yararına kullanmak benim vatandaşlık görevim. Ben arkadaşlarım gibi duymamazlıktan görmemezlikten gelme duruş bozukluğunda değilim Sizin gönlünüz rahat oluyor mu Benim olmuyor Ben sanatçı olarak bırakın her şeyi seven olarak şöhretim ne kadarsa bu kadar mı bu kadar mı?

Ben bunun için sonuna kadar ben ne bir yere böyle ben ne politikacıyım ne siyasetle ilgileniyorum Ha ama bu saatten sonra girecek miyim gireceğim.

Çünkü bizde kim girmek zorundayız Bizlerden birisinin de olması gerekiyor orada nefret ettiğim bir şeydi ama Meclis'ten bu yasayı çıkarttığı zaman he diye gülen insanlar var.
Aday olmayı düşünüyorum eğer yani halk beni bir şekilde yani desteklerse onlar adına çünkü bizim adımıza da konuşacak birisine ihtiyacımız var"

Gebze'de kedi ve köpekler katledildi

AK Parti'li Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde onlarca sokak köpeği ölü halde çöp torbalarıyla bulunmuştu.

Gebze Belediyesi yaşanan katliama ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: .

"Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine ivedilikle harekete geçilmiştir.

Kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri: Balçık Barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze'de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir.

Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir. Bu can kayıplarının tutanakları ilgili birimlere teslim edilmiştir.

Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10.000 sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4000 köpek Belediyemiz ve hayvan severlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır.
Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır."

Kaynak: HABER MERKEZİ