Yoğun yağışlar Japonya'da sel ve heyelanlara neden oldu, ulaşımı aksattı ve insanları daha güvenli bir yere sığınmaya zorladı. İki polis memuru da dahil olmak üzere dört kişi kayıp. Arama çalışmaları sürüyor. Yamagata ve Akita'da yağmur azaldı ancak bölge hala sel ve heyelan riski altında.

BİSİKLET VE KASKI BULUNDU

Yangın ve Afet Yönetim Ajansı'na göre; Yuzawa'da bir kişi, yol inşaat sahasında meydana gelen heyelandan etkilenerek kayboldu. Medya raporlarına göre; Akita şehrinde kurtarma ekipleri, bisikleti ve kaskı bir nehir kenarında bulunan 86 yaşındaki adamı arıyordu.

11 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yokote kentindeki kurtarma görevlileri, bir bot yardımıyla sular altında kalan bölgeden 11 kişiyi tahliye etti. Akita'nın hemen güneyindeki Shinjo'da devriye gezen bir araçtan sel suları tarafından sürüklendiklerini bildirilen iki polis memuru kayboldu. Yarı yarıya suyla dolu polis aracı nehrin kenarında bulundu.

37 YAŞLI MAHSUR KALDI

Şehirde suların bastığı bir huzurevinde 37 kişi mahsur kaldı. Binlerce insana daha yüksek ve güvenli yerlere gitmeleri tavsiye edildi ancak bu tavsiyeye kaç kişinin uyduğu henüz bilinmiyor. Yüzlerce insanın sığınaklara gittiği öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ