Selin Ciğerci paylaştı; Gökhan Çıra'nın çocuklu fotoğrafına soruşturma

Çıra'nın sosyal medya hesabında kucağında 2 yaşındaki çocukla verdiği poz, geniş bir tepki topladı. Bakanlık, fotoğrafın ardından çocukla ilgili bir soruşturma açılmasını ve çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.


Bakırköy Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başvurusu üzerine eski futbolcu Gökhan Çıra'nın 2 yaşındaki çocukla yaptığı sosyal medya paylaşımı ile ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, bu talep doğrultusunda Gökhan Çıra'yı "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçlamasıyla ifadeye çağırdı. Soruşturma dosyasında, mağdur çocuk S.S.Ç. hakkında yapılan raporda, çocuğun evde bakımına devam edilmesi gerektiği belirtildi.


Mağdur çocuğun durumu ve gelişimine uygun düşecek şekilde çocuk mahkemesinden danışmanlık tedbiri istenmesine karar verilirken, Gökhan Çıra'nın bir süreliğine uzaklaştırılmasının da aile mahkemesinden talep edileceği belirtildi.

Ayrıca, çocuk mahkemesinden çocuğun durumu ve gelişimine uygun danışmanlık tedbirleri talep edilmesi kararlaştırıldı. Gökhan Çıra'nın, bir süreliğine uzaklaştırılmasına ilişkin kararın da aile mahkemesinden alınacağı ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA