Basın mensuplarıyla biraraya gelerek sezonun değerlendirmesini yapan Bilir en büyük hedeflerinin stat ve tesis projesini hayata geçirmek olduğunu söyledi. Sorularımıza tüm içtenliğiyle yanıt veren Bilir Selimpaşa Mahallesi için bu görevi layık olduğu şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

“SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

SORU: Selimpaşaspor’da hem futbolcu olarak hem teknik direktör hem de başkan olarak uzun yıllarınızı verdiniz. Peki en zor kısmı hangisi size göre?

NURSAL BİLİR: Başkanlık kısmının biraz zorlu geçtiğini söyleyebilirim. Günümüz imkan ve şartları oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu zor şartlarda kulüp yönetmek idare etmek zorlu bir sınav hepimiz için. Mahallemiz için de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.

“SPONSOR YOLUYLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

SORU: Kulübün gelir kaynakları olmadan çevirmek zor olmuyor mu? Bunu nasıl başarıyorsunuz?

NURSAL BİLİR: Özellikle malzeme konularında sponsor yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Sporcu ödenekleriyle ilgili mevcut yönetimin birlikte almış olduğu karar neticesinde kendi aralarında oluşturdukları havuz ile gelebilecek miktarlar kadar oyuncu giderlerini ve diğer giderleri planlayıp sezonu ona göre hedefliyoruz.

“SPOR TESİSİ OLARAK AYRILMIŞ YERLERİMİZ VAR SELİMPAŞA’DA”

SORU: Tesis ve saha konusunda sıkıntılar var mı? Varsa bunu nasıl aşıyorsunuz?

NURSAL BİLİR: Selimpaşa’da maalesef tesis yok. Ama spor tesisi olarak ayrılmış yerlerimiz var Selimpaşa’da. Gelecek planlamalarda mevcut yönetimlere böyle bir stat tesisi ve projesi yaptırabilirsek Selimpaşa Mahallesi’nin tüm gençliği, bireyleri sportif anlamda kurtulmuş olacaktır. Spor tesis alanlarının yeterli olmamasından kaynaklı Selimpaşa’ya bir stat gerekmektedir. Bu hedef doğrultusunda mevcut idarelerle konuşup böyle bir yatırımı Selimpaşa’ya kazandırmak istiyoruz. Bunun için de ön çalışmalarımız da yapmış bulunmaktayız. Gerekli yerlere de bu konuyla ilgili ön görüşmeler sağlanmış durumda. Planlayıp yaptığımız projeyi uygulatmak için önümüzdeki günlerde çalışmaları sürdüreceğiz.

“ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

SORU: Sizce mevcut duruma bakarak Selimpaşaspor’un sportif hedefi ne olmalı?

NURSAL BİLİR: Selimpaşaspor kulübü kurumsal anlamda bir spor kulübünü teşkil ettiği için farklı branşlar ve ana branşı futbol olarak çalışmalarını sürdürmekte. Özellikle deniz konusu Türkiye Kupası  birincilikleri olan bir ekibe sahip. Her yıl faaliyetini Türkiye’nin belli bölgelerinde gerçekleştirmekte. Halk oyunları keza öyle. Ve badminton sporcularımız da yarışmalara katılmakta. Bunun dışında ana branş olarak futbolda da özellikle altyapı kategorilerini lige sokarak ileriki zamanlarda Selimpaşa’da sporcu sayısını arttırıp A takım seviyesini bu sporculardan oluşturmayı planlıyoruz. Mahallemizi temsil eden iyi bir sporcular yetiştirmek için altyapıya çok önem veriyoruz. A takım seviyesinde bölgemizin dışına çok fazla çıkmadan kendi imkan ve kaynaklarımızla yönetmeye çalışıyoruz. Her yıl ligde şampiyonluk mücadelesi vererek başarılı bir şekilde mahallemizi temsil ettiğimizi düşünüyoruz.

Kaynak: HALİS BALTACI