Nijer'deki askeri hükümet, şiddetli yağış ve sel nedeniyle okulların yeni eğitim öğretim yılına yaklaşık bir ay gecikmeli başlayacağını duyurdu. Devlet televizyonuna konuşan bir hükümet sözcüsü, "Birçok okul etkilendi ve diğerleri de kötü durumda" dedi.

300'DEN FAZLA KİŞİ

Yetkililer başlangıç ​​tarihini 2'den 28 Ekim'e erteledi. İçişleri Bakanlığı'na göre; Batı Afrika ülkesi son birkaç haftadır aralıksız sağanak yağışların etkisi altında... 300'den fazla kişi boğulma veya binaların çökmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

800 BİN İNSAN

Selden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Maradi'de, okullarda çalışan insanlara barınma imkanı sağlamak amacıyla yaklaşık 100 çadır kuruldu. Uluslararası Kurtarma Komitesi, sellerden 800 binden fazla kişinin etkilendiğini bildirdi.

KURAKLIK VE KITLIK

Örgüt; Nijer, Mali ve Nijerya gibi ülkelerin "son 30 yılın en kötü sel felaketleriyle" karşı karşıya olduğunu söylüyor. Batı Afrika'nın yarı kurak Sahel bölgesindeki diğer ülkeler gibi Nijer de iklim değişikliğinin etkisinden muzdarip. Sel baskınlarının yanı sıra son yıllarda kuraklık ve ürün kıtlığı da yaşadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ