Büyükçekmece'de denizde halıya sarılmış ve ayaklarına ağırlık bağlanmış halde cesedi bulunan Sedef Güler’in katil zanlısı Yavuz Güngör, İstanbul’daki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Poliste ifade veren şüpheli, alkol ve uyuşturucu kullandıktan sonra sabah kalktığında Güler'in nefes almadığını fark ettiğini, korktuğu için arkadaşıyla birlikte cesedi halıya sarıp denize attığını itiraf etti.

İNSAN KAÇAKÇILARIYLA İRTİBATA GEÇİP YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ

İstanbul Büyükçekmece'de denizde halıya sarılı cesedi bulunan Sedef Güler'in cinayet şüphelisi Yavuz Güngör her yerde aranıyordu. İstanbul’da saklanabileceği değerlendirilen 14 ayrı yere operasyon yapılmış ancak şüpheli bulunamamıştı. Yapılan istihbarat çalışmalarında Yavuz Güngör’ün insan kaçakçılarıyla irtibata geçtiği ve yurt dışına kaçmak için Edirne’ye gittiği tespit edilince operasyonlar bu yöne kaydırıldı. Şüpheli, Edirne’nin Elçili köyünde Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

_69457 (1)

"CESETTEN KURTULMAYA KARAR VERDİM"

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Yavuz Güngör’ün sabaha kadar süren sorgusu tamamlandı. Şüpheli ifadesinde cinayet işlediği iddialarını reddederek, Sedef Güler'in eceliyle öldüğünü söyledi. Güler’le alkol ve uyuşturucu aldıklarını, sabah kalktığında genç kadının nefes almadığını gördüğünde paniğe kapıldığını belirten şüpheli, “Korktum ve paniğe kapıldım. Cesetten kurtulmaya karar verdim" dedi. Ardından arkadaşını arayarak birlikte plan yapıp cesedi halıya sararak denize attıklarını söyledi.

_69457 (3)

SABIKASI DA KABARIK ÇIKTI

Polis soruşturması sonucunda Yavuz Güngör’ün 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Ayrıca 'Hükümlü ve tutuklunun kaçması', 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma', 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' ve 'Kasten öldürme' suçlarından da arandığı belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan Yavuz Güngör, adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılırken “Siz mi öldürdünüz" sorularına cevap vermeyen Güngör’ün bulunduğu otomobile Özel Harekat polislerinin zırhlı aracı eşlik etti. Olayla ilgili yakalanan ve daha önce adliyeye sevk edilen Fırat B. tutuklanmış, O.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AW222921_01

Kaynak: HABER MERKEZİ