Dubai’de dijital tecrit altında bulunan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker’le ilgili sosyal medyada yeni bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre, Peker’in Türkiye’ye dönerek ‘Halkın Sesi Partisi’ adıyla bir siyasi parti kurmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Ancak bu iddialara, Peker’in avukatı Ersan Barkın’dan yanıt gecikmedi. Barkın, sosyal medyada dolaşan bu haberlerin şu an için gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu partinin müvekkiliyle hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı, BAE'den Sedat Peker'in iadesi için geçici tutuklanmasını  istedi

Avukat Ersan Barkın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde, sosyal medyada sıkça müvekkilim Sayın Sedat Peker’in yakınları vasıtasıyla bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğu dile getirilmektedir. Şu an için, müvekkilim, hiçbir siyasi partinin kuruluşu çalışmalarında yer almamaktadır. Sıklıkla önümüze çıkan 'Halkın Sesi Partisi' isimli oluşumun da, müvekkilim Sayın Sedat Peker ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Müvekkilimin partisi olduğunu düşünerek bu ve benzer oluşumlara üye olanların ileride uğrayabilecekleri maddi-manevi zararlardan kendisinin sorumluluğu olmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarım. Aynı husus ile ilgili, devletin resmi kurumları da, bilgilendirilmiştir.”

Elebaşılığını Sedat Peker'in yaptığı suç örgütüne yönelik dava yarın  başlayacak

Sedat Peker kimdir?

26 Haziran 1971 Sakarya doğumlu, Türk organize suç örgütü ve mafya lideridir. Kafkas asıllı olan Sedat Peker, Pan-Türkizme dayanan siyasi görüşleri ile de tanınır. 

Sedat Peker, 90'lı yıllarda Türkiye'de ortaya çıkan mafya oluşumlarının içerisinde yer alması nedeniyle yargılandı. 1997 ve 1998 yıllarında çete kurmak suçlaması ile yargılandığı davalarda mahkeme görevsizlik kararı verdi.

12 Mart 2005 tarihinde Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklandı. 31 Ocak 2007 tarihinde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda alınan kararda "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "evrakta sahtecilik" gibi suçlardan dolayı toplam 14 yıl, 5 ay, 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

21. Ağır Ceza Mahkemesinin uzun tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak cezasının 10 yıldan 5 yıla inmesiyle tahliye edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ