Tüylü Mikrofon adlı YouTube kanalının sokak röportajında Instagram yasağını sert bir dille eleştiriren Dilbura Y., röportajın ardından, İzmir Adliyesi'ne sevk edilen Dilbura Y., savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Mahkeme, Dilbura Y.’nin tutuklu yargılanmasına karar verdi ve genç kadın, adliyeden cezaevine sevk edildi.

Dilbura Y. röportajda, '21. yüzyılda parlamenter sistemden uzaklaşıp tüm gücü tek bir kişiye bırakmanın ülkeyi kötü yöneteceğini belirten Dilbura Y., “Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40'ını da biz çıkartacağız.' ifadelerini kullanmıştı. 

Müzisyen ve yazar Tuna Kiremitçi, Dilbura Y.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi. Kiremitçi, sosyal medya hesabından 'Sokak röportajında muhalefet eden kadının tutuklanması yerindedir. Her kafadan bir ses çıkarsa dirlik düzenlik kalmaz. Millet cumhuriyet ilan edildi sanır...' şeklinde bir ironi yaptı. 

T U N A K I R E M I T C I

Tuna Kiremitçi,  31 Mart seçmilerinin ardından 'seçim sonuçlarına sevindiği için' TRT 2'de davet edildiği programın iptal edildiğini öne sürmüştü. Kiremitçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'TRT2'de davet edildiğim program, seçim sonuçlarına sevindim diye, yukarıdan gelen emirle iptal edilmiş. Şaşırdık mı?' demişti. 

Kaynak: DEMET SAROVA