Kamuoyunda "yüksek kârlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak Seçil Erzan, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan "sanık", Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani ise "müşteki-sanık" olarak yer aldı.

İddianamede, Erzan'ın Denizbank'ın özel bir fonu olduğunu ve yüksek kâr sunduğunu ileri sürerek, Haghani ve Aslan'ı bu fona yatırım yapmaya ikna ettiği belirtiliyor. Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise 2 milyon dolar aldığı ifade ediliyor. Süreç içinde bankacılık ilişkilerinin ötesine geçildiği ve Erzan'ın acil kredi ihtiyacı karşılığında müştekilerden ödünç para aldığı vurgulanıyor.

Seçil Erzan'ın savcılık ifadesinde, Süleyman Aslan'ı "büyük bir tefeci" olarak nitelendirerek, defalarca para karşılığı faiz aldığını söylediği aktarılıyor. Erzan, Aslan'dan 10 milyon lira ödünç aldığını ve geri ödemede bulunduğunu belirtirken, Haghani'nin paraların yasal olarak değerlendirilmediğini bilmesine rağmen yüksek faizle para aldığını ifade etti.

İddianamede, Süleyman Aslan'ın Erzan'a defalarca yüksek miktarda para verdiği ve Haghani'nin ise Erzan'a 14 milyon lira geri ödemeli 10 milyon lira verdiğini, bu parayı Erzan'ın evine götürdüğünü belirttiği yer alıyor. Ayrıca, Haghani'nin verdiği 200 bin dolar ana parasını alamadığını söylediği belirtiliyor.

Erzan için "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Aslan ve Haghani'nin "tefecilik" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezası alması isteniyor. Sanıkların duruşması 4 Ekim'de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ