Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de kabine'de yapılan değişiklikler, ülke gündeminin üst sıralarına oturdu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir devam eden Kabine revizyonunu gerçekleştirdi. Bu değişikliklerle birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevlendirildi. Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Özhaseki'nin yerine ise önceki Bakan Murat Kurum getirildi

Gazeteci İsmail Saymaz, Koca'nın istifa ettiği kişiye yönelik iddiayı ilk getiren kişi olduğunu ve Halk TV'de yayımlanan 'Gündem Özel' Programında Kabine'de daha fazla kontrol edilebileceğini öne sürdü. Saymaz, "Başka hiçbir bakan için bunları duymadım" diyerek, parti içinde bazı bakanların pozisyonlarının tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Bu iddialar, parti içindeki güç dengeleri ve olası değişiklikler konusunda spekülasyonlara neden oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndaki değişimlerin ardından Kabine'de iki bakanın daha değiştiğini öne sürdü. Saymaz, bu bakanlardan birinin partisi içinde ayağının kaydırılmak istendiğini belirterek, "Başka hiçbir bakan için bunları duymadım" dedi.

Geçtiğimiz hafta Kabine'de yapılan değişiklikler Türkiye'nin gündemine oturdu.

İsmail Saymaz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bugünden itibaren yarına bir bakan değişmesi bekleniyor diyemem. AKP kaynaklarım, Cumhurbaşkanının bir hafta arayla bir bakan daha değiştirmeyeceğini söylediler. Bu değişmeyeceği anlamına gelmez. Özellikle Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile ilgili çok fazla 'istifa edecek, görevden ayrılmak istiyor' duyumları arasında. Ömer Bolat durumu Yeni Şafak tarafından yalanlanıyor. Ömer Bolat'ın ayrılmalarına çok tepkisel yaklaşıyor. Hatta bugün bir yetkili ile görüştüğümde Ticaret Bakanının danışmanının az evvel yanında olduğunu ve böyle bir gelişme olmadığını da aktardı. En çok ismi Ömer Bolat. Onun gerekçesinin 'sağlık sorunları' olduğu söylenemez.

Diğer adı ise Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun görevden alınması yönünde. Abdulkadir beyin yakınına bunu sorabiliyorum ise bu bilgi yalanlanıyor. 'Önümüzdeki haftada bir bakanlar kuruluyoruz, nasıl böyle bir şey olabilir?' diyorlar. Ben düşünmeden attım. Galiba Abdulkadir beyin parti içinde ayaklarını çalıştırmak istiyor. Başka hiçbir bakan için bunları duymadım. Ama ben bu iki ismin yaklaşık çok kulis döndüğünü yaşıyorum. Bu, görevden alınacakları rol gelmeyi başarabilir ama bu, AKP bütçeleri çeşitli çemberlerde ifade edilen bir durum olduğu anlamına geliyor. "Eğer bir bakanla ilgili bir tasarruf yapılırsa, ben bu işin Ömer Bolat'a ulaşması durumunda Abdulkadir Uraloğlu ile devam edeceğini düşünüyorum."

Kaynak: HABER MERKEZİ