İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Engin Polat ve eşi Dilan Polat dahil olmak üzere bir dizi şüpheli hakkında 'suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ihlali, futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanunlarına muhalefet' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturma çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan 34 şüpheliden 24'ünü gözaltına almıştı.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde mal varlıklarına el konulan önemli şüphelilerden olan Dilan ve Engin Polat çiftinin ifade işlemleri, dün akşam saat 17.20 civarında başlatıldı. Ayrıca, bu soruşturma kapsamında Dilan Polat'a 26 sayfalık bir soruşturma dosyası sunuldu, Engin Polat ise 40 sayfalık bir soruşturma dosyası ile karşı karşıya.

AA-20231104-32643273-32643272-DILAN_POLAT_VE_ENGIN_POLAT_SORUSTURMASINDA_18_SUPHELI_ADLIYEYE_SEVK_EDILDI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ifade alma işlemi, 6 saatten uzun bir süre devam etti ve Dilan ile Engin Polat çiftinin ifadeleri, akşam saat 23.45 itibariyle tamamlandı.

Soruşturma çerçevesinde İstanbul merkezli altı ilde icra edilen operasyon sonucunda gözaltına alınan 18 şüphelinin, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı ve bu şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Dilan Polat, Engin Polat ve diğer 16 şüpheli, Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

DİLAN11

TUTUKLANMAK ÜZERE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Son olarak, Engin ve Dilan Polat dahil 16 şüpheli, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

dilan-18

DİLAN POLAT'IN İLK İFADESİ

Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

dilan1-10

ENGİN POLAT'IN İLK İFADESİ

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi.

Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri öğrenildi.

dilan polat engin polat-1

SILA DOĞU KELEPÇEYİ KOPARDI

Sosyal medyada bir video, büyük ilgi gördü. Videoda Sıla Doğu'nun, emniyet görevlileri tarafından çıkarılırken, kendisine takılan plastik kelepçeyi koparmaya çalıştığı iddia edildi.

KARAKUTU ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca Sabah gazetesinden Emir Somer'in haberine göre, Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerinin Ankara'da bayilik verdiği Dipomed Medikal'den bir kişiye 1 milyon 800 bin lira aktarım yapıldığı tespit edilmişti. Banka görevlileri durumu fark edince, hemen emniyete bilgi verdiler. Dipomed Medikal'in Ankara bayisi G.B. ve eşi İ.B. ile M.Ö. ve K.D. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Bu şahıslar arasında 'Mıstık' olarak bilinen M.Ö.'nün, Polat çiftinin finansal işlemleri için kilit bir rol oynadığı iddia edildi. Paraların M.Ö.'nün kız arkadaşı K.D.'nin hesabına aktarıldığı ileri sürüldü. 8 şüphelinin ifadesi alındı, ve aralarından 2 kişi itirafçı olarak, paraların Dilan Polat ve Engin Polat'a ait olduğunu ifade ettikleri iddia edildi.

MASAK RAPORU

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye aşamasında olan 3 firma ile aile bireylerine ait diğer şirketler arasında, sahte fatura düzenlenerek yaklaşık 200 milyon lira para transferi yapıldığı iddia edilmişti. Engin Polat, bu ticaretin ürün alımı karşılığında gerçekleştiğini savunarak karşı iddialarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ