ABD'de geri çağrılan Boar's Head şarküteri etleriyle bağlantılı ülke çapındaki Listeria salgını nedeniyle iki hastalık ve bir ölüm daha bildirildi. 23 Eylül itibariyle, 19 eyalette Listeria salgınıyla enfekte olan toplam 59 kişi bildirilmişti.

BİRİ HAMİLEYDİ

Bir kişi hamileliği sırasında hastalandı ve iyileştikten sonra gebeliğini sürdürdü. Illinois'de 1, New Jersey'de 1, New York'ta 1, Virginia'da 1, Florida'da 1, Tennessee'de 1, New Mexico'da 1 ve Güney Carolina'da 2 olmak üzere on ölüm bildirilmişti. Son vakayla birlikte rakam 10'a çıktı.

FAALİYETLER DURDU

Bu, 2011'deki Listeria vakalarından bu yana ABD'deki en büyük salgın oldu. ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Teftiş Servisi'ne göre; geçen ay bir Boar's Head sosisi örneğinde Listeria tespit edilmişti. Sonrasında şirket, tüm ürünleri geri çağırdı ve faaliyetlerini durdurdu.

LİSTERİA NEDİR?

Listeriosis; Listeria bakterilerinin neden olduğu, gıda kaynaklı bir enfeksiyondur. Bu bakteriler insanlarda, hayvanlarda ve çevrede bulunur. Oksijenin varlığında veya yokluğunda hayatta kalabilen bakteriler, hücrelerin içinde büyür ve ürer... Ölümlere sebep olabilirler. Etler veya farklı yollarla vücuda girerler.

Muhabir: Öznur Demirbey