Yerel bölge savcılığı, Kuzey Kaliforniya'daki bir ilkokul öğretmeninin sınıfta ders verirken sarhoş olduğu iddiasıyla suçlanmasının ardından ceza almayacağı açıkladı. California, Live Oak'taki Nuestro İlköğretim Okulu'nda ikinci sınıf öğretmeni olan Wendy Munson, alkollü araç kullanma ve çocukları tehlikeye atma suçlamaları nedeniyle tutuklanmıştı.

Polisler, kadını dersin ortasında alkollü şekilde gözaltına almıştı. Savcılık, kadının alkollü şekilde araç kullandığına dair hiçbir kanıt bulunamadığını belirtti. Okulda içmesi ise sorun değildi!

UYGUNSUZ AMA YASA DIŞI DEĞİL

Munson adlı öğretmenin, sınıftaki çocukların güvenliğini tehlikeye de atmadığı kaydedildi. Açıklamada, "Sadece bir durumun ortaya çıkma potansiyeli, yasa kapsamındaki gereklilikleri karşılamak için yeterli değildir. Bölge Savcılığı, sarhoşken öğretmenlik yapmanın son derece uygunsuz olduğunu kabul etse de ne yazık ki yasa dışı değil" denildi.

Savcılık ofisi, Munson'a yönelik suçlamaların düşürülmesinin, kadının bundan sonraki iş hayatıyla ilgili okulun vereceği kararı etkilemeyeceğini de belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ