Los Angeles Polisi (LAPD), model olmayı hedefleyen üç gence cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan bir Hollywood fotoğrafçısının davasında tanıkların ve potansiyel mağdurların bulunması için halktan yardım istiyor. LAPD'nin açıklamasına göre; 49 yaşındaki William Isaac Thomas Jr., kendisini genç erkeklere endüstri uzmanı olarak tanıttı ve genç erkekler onu menajeri olarak işe aldıktan sonra onları 'baskı altında cinsel saldırıya boyun eğmeye' zorladı.

EYALET DIŞINDA TUTUKLANDI

Bölge savcılığı Thomas'ı, o sırada 18 ila 20 yaşları arasındaki üç erkekle bağlantılı olarak yarım düzine ağır suçla suçladı. LAPD yaptığı açıklamada, dedektiflerin Thomas'ın bildirilmeyen ek cinsel saldırılardan da sorumlu olduğuna inandığını söyledi. Polis, Thomas'ın eyalet dışında tutuklandığını ve hapse atıldığı Los Angeles'a iade edildiğini söyledi. 1.5 milyon dolar kefaletle tutuluyor. Suçlamalar potansiyel olarak ömür boyu hapis cezası içeriyor.

MART 2023'TE BAŞLADI

Thomas hakkındaki soruşturma Mart 2023'te 18 yaşındaki bir gencin fotoğrafçının evinde "cinsel tacize uğradığını" bildirmesiyle başladı. Polis, seks suçları dedektiflerinin, Thomas'ın diğer genç erkeklere de saldırdığını ve karşı çıkmaları halinde kariyerlerini mahvetmekle tehdit ettiğini gösteren ek kanıtlar ortaya çıkardığını söyledi. Bölge savcılığına göre; iddia edilen saldırılar 2017 ile geçen yıl arasında gerçekleşti.

ARTIK KİMSEYE ZARAR VEREMEZ

LAPD, "Genç erkekleri, asla sunmadığı işler ve parasal fırsatlarla ağına düşürdü. Onları kendisine bağımlı hale getirdiğinde istismar başladı" açıklamasında bulundu. Thomas'ın tutuklanmasının ardından bir fotoğrafını yayınlayan dedektifler, "Artık kurbanlara zarar veremeyeceğine göre, umarım daha fazlası kendi hikayesini anlatabilir. Bu şahıs tarafından saldırıya uğrayan herkesin bize ulaşmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ