Genç yönetmen Belkıs Bayrak’ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi "Gülizar", Avrupa’daki ilk gösteriminde büyük ilgi gördü. San Sebastian Film Festivali’nde "New Directors" bölümünde yarışan filmin başrolünü Ecem Uzun üstlenirken oyuncu kadrosunda Bekir Behrem, Hakan Yufkacıgil, Ernest Malazogu ve Aslı İçözü gibi isimler yer alıyor. Film; düğün hazırlıkları sırasında tacize uğrayan Gülizar’ın, saldırganın kim olduğunu öğrenmesiyle klostrofobik bir yolculuğa dönüşen hikayesini anlatıyor.

“Gülizar"ın yapımcılığını Mehmet Bahadır Er, Belkıs Bayrak ve Murat Yaşar Bayrak üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Kürşat Üresin, kurgusunu da Selin Eren Şahin yaptı. Filmin özgün müzikleri Kanan Rustamli’ye, ses tasarımı ise Alexandru Dumitru’ya ait.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, Kosova Sinematografi Merkezi desteğiyle çekilen, Türkiye- Kosova ortak yapımı olan film, 72. San Sebastian Film Festivali’nde gösterimini gerçekleştirdi. Film, gösterim sonunda izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanırken gösterim sonu gerçekleşen soru cevap bölümünde ise seyircinin ilgisi oldukça büyüktü.

‘Gülizar’ Filminin Festival Fragmanı Yayınlandı

Türkiye prömiyerini Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde gerçekleştirecek olan Belkıs Bayrak’ın uzun metrajlı filmi Gülizar’ın festival fragmanı da yayınlandı. Çekimleri 2022 Eylül- Ekim aylarında Sakarya (Taraklı) ve Kosova (Prizren)’de gerçekleştirilen filmin fragmanında Selin Eren Şahin imzası bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ