Polis, Wisconsin-Whitewater Üniversitesi'nde ulusal şampiyonluk kazanan bir jimnastikçinin kampüs yakınlarında vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak bir adamı tutukladı. Whitewater polisi; şüphelinin, kurbanı tanıyan 23 yaşındaki bir adam olduğunu belirtti.


YÜREK PARÇALAYICI


Kampüs alanındaki bir apartmanda çıkan kavganın ardından 21 yaşındaki Kara Welsh'i vurduğunu söylediler. Üniversite Rektörü Corey King, "Kara'nın ölüm haberinin sıkı sıkıya bağlı üniversite topluluğumuz için yürek parçalayıcı olduğunu biliyoruz. Hepimiz birbirimizi desteklemeli ve yas tutmalıyız" dedi.


ADI AÇIKLANMADI


Polis, şüphelinin Walworth İlçe Hapishanesi'ne götürüldüğünü belirtti. Adı açıklanmadığı için hala hapiste olup olmadığı veya hukuki danışmanlık alıp almadığı belirsiz. Whitewater polisi, daha fazla bilgi talebine yanıt vermedi.


ÇOK KEZ VURULDU


Yetkililer, Kara Welsh'in birden fazla kez vurulduğunu ve memurlar geldiğinde ölü olduğunu söyledi. Polis, "Soruşturma sonucunda, olaydan önce ikili arasında bir tartışma yaşandığı belirlendi" dedi. Okuldan yapılan açıklamaya göre, Welsh, geçen yıl jimnastik takımıyla şampiyonluk kazanmıştı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ