El-Avda Hastanesi'nin verdiği bilgiye göre; Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında bir eve düzenlenen topçu atışında üç kişi hayatını kaybetti. Gazze'nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi ise Jabaliya mülteci kampında gerçekleşen saldırıda dördüncü bir Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

BİR GÜNDE 24 KİŞİ

İsrailli bir askeri sözcü, raporları araştırdıklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı'na göre; Akdeniz kıyı şeridinde bir gün içinde 24 kişi öldürüldü. Bakanlık, savaşın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nde 41.200'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü söylüyor.

SERT ELEŞTİRİLER

Mevcut koşullarda bu sayıların doğrulanması zor. Ancak kayıpların çok yüksek seviyede olduğu tahmin ediliyor. İsrail, Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda sivil kayıp, feci sağlık durumu ve bölgenin ağır tahribatı nedeniyle uluslararası alanda sert eleştirilere maruz kalıyor.

İDDİALAR DOĞRULANMADI

İsrail ordusu, son birkaç gündür Gazze'nin güneyindeki Refah'ta 100'den fazla militanın öldürüldüğünü, roketatarlar ve silah depolarının imha edildiğini bildirdi. İddialar bağımsız olarak doğrulanamadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ