Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, son dönemde 60'tan fazla kişinin ölümüne yol açan ölümcül terör saldırılarının ardından misilleme yapılacağına dair söz verdi. Başbakan, Kabine toplantısında "Kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. Hiçbir tür zayıflığa yer yok" dedi.

DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Şerif, milyarlarca dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) kapsamındaki projelerden bahsederken, teröristlerin hedefinin "Pakistan'ın ilerleme yolculuğunu durdurmak" olduğunu söyledi.

19'U ASKERLERDİ

Pazartesi günü isyancılar, güneybatıdaki Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan koordineli saldırılar başlattı. Şu ana kadar 19 asker de dahil olmak üzere en az 61 kişi öldü. Pakistan ordusu, 21 isyancıyı ortadan kaldırarak güçle karşılık verdi.

KADIN İNTİHAR BOMBACISI

Saldırılar, üst düzey bir Çinli generalin İslamabad'ı ziyaret ettiği ve sivil/askeri liderlerle görüştüğü sırada gerçekleşti. İsyancı grup Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA), saldırıların ayrıntılarını paylaştı. Askeri tesisi hedef alanlardan birinin kadın intihar bombacısı olduğunu söyledi.

İSYANLARIN MERKEZİ

Grup; Herof yani yıkıcı rüzgarlar kod adlı saldırılara 7 intihar bombacısı ve 800'den fazla savaşçının katıldığını söyledi. Afganistan ve İran'la sınırı bulunan Belucistan, uzun zamandır isyanların merkezi konumunda.

Kaynak: HABER MERKEZİ