Yeni bir araştırmaya göre; "deniz cevizi" olarak da bilinen Atlantik taraklı denizanası, kendi yaşlanma sürecini tersine çevirme yeteneğine sahip. Yiyecek kıt olduğunda veya yaralandığında, larva formuna doğru geriye doğru gelişiyor.
İSTİLACI BİR BELA
Çalışma 10 Ağustos'ta yayımlandı. Ancak henüz hakem değerlendirmesinden geçmedi. Deniz cevizi Batı Atlantik Okyanusu'na özgüdür. Ancak tür Avrupa ve Asya'da istilacı bir bela haline gelmiştir.
AÇ BIRAKIP KESTİLER
Deniz cevizinin hayatta kalma taktiklerine ışık tutmak için araştırmacılar, bir grup taraklı denizanasını aç bıraktı. Loblarından doku çıkararak fiziksel olarak zarar verdiler.
ASLA ÖLMÜYORLAR!
Aç bırakılıp kesilmiş deniz cevizleri, minik toplara dönüştü. Ancak ölmediler! Araştırmacılar her iki grubu tekrar beslediklerinde, test edilen 65 taraklı denizanasından 13'ünün dokunaçlar çıkardığını, bunun da larva aşamasına gerilediklerinin bir işareti olduğunu gözlemlediler. Yeterli yiyecekle, taraklı denizanaları sonunda orijinal boyutlarına tekrar ulaştı ve lobları yeniden büyüdü. Çalışmaya göre; yaratıklar üreme yeteneklerini bile geri kazandılar.