Geçtiğimiz ekim ayında 14 yaşındaki Elliston Berry bir kabusla uyandı. Gencin telefonu, birinin Snapchat ve diğer sosyal medya platformlarında onun sahte çıplak resimlerini paylaştığını söyleyen aramalar ve mesajlarla doluydu.

Teksaslı Berry, "Bunun tüm okulda yayıldığını söylediler. Derslere girmek ve okula gitmek çok korkutucuydu. Çünkü herkesin bu görüntülere sahip olduğunu düşünüyordum" dedi. Fotoğraflar, yapay zeka tarafından oluşturuldu. Oluşturulan bu görüntüler ve videolar son yıllarda korkutucu derecede yaygınlaştı.

SİCİLİ SİLİNECEK!

Şu anda 15 yaşında olan Berry, yetkililerin gelecekteki kurbanları korumak için faillere yönelik ekstra cezalar vermesi gerektiğini belirtti. Görüntüleri dağıtan sınıf arkadaşı küçük bir denetimli serbestlik dışında herhangi bir ceza almayacak.

18 yaşına geldiğinde sicili silinecek ve hayatına devam edecek. Hiç kimse gerçekte ne olduğunu bilemeyecek. ABD genelinde yapay zekayla oluşturulan sahte görüntüler sebebiyle birçok kişi büyük problemler yaşıyor. Konuyla ilgili bir yasa tasarısı hazırlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ