İskoçya'nın Ayrshire kıyısındaki Maidens köyü yakınlarında, sularda çırpınan bir köpekbalığı görüldü. Ancak daha sonra bir ipe dolanarak öldüğü tespit edildi. Bölge sakinlerinden Yolanda McCall, "Maidens yakınlarında kalıyordum ve bir arkadaşım sahile balinanın vurduğunu söyledi. Ancak sonradan bunun köpekbalığı olduğunu anladık" dedi.

KONTROL ETMEK İSTEDİM

McCall, "Culzean Country Park korucularıyla iletişime geçtim ve eşim de sahil güvenliğe haber verdi. Suyun içinde bir o yana bir bu yana sallanıyordu. Ölü mü diri mi olduğunu anlayamadık. Canlıysa ve çırpınıyorsa yardım etmeye çalışmak istedim. Bu yüzden kontrol etmek için suya girdim" açıklamasında bulundu.

YENİ ÖLMÜŞ GİBİYDİ

Yolanda McCall, "Ne yazık ki ölmüştü. Hiçbir yarası olmadığı için yeni öldüğünü düşündüm. Uzun bir ip halkasına dolanmıştı, ağzındaydı ve kuyruğuna takılmıştı. Belki de kendini kurtarmaya çalışırken yorulmuştur. Çok üzücü. Bir sahil güvenlik ekibi geldi ve öldüğünü doğruladı" yorumunu yaptı.

NORMALDE SUYA BATARLAR

Dev köpekbalıkları, yaz aylarında Ayrshire kıyılarında sıklıkla görülen nesli tükenmekte olan bir türdür. Uzmanlar köpekbalıkları öldüğünde vücutlarının genellikle battığını söylüyor, bu yüzden kıyıya vurmuş bir leş bulmak son derece nadirdir. Buradaki hayvanı taşımak için de mecburen forklift kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ