Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapıldığı açıklandı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Ağustos ayı itibarıyla geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifelerini internet sitesinde yayımladı. Buna göre, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38 oranında artırıldı. Ayrıca, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatı ise yüzde 33,1 oranında zamlandı.

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, yüzde 38’lik zamlı tarifenin 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. Bu zam haberi, özellikle yaklaşan kış ayları öncesinde, sosyal medyada geniş yankı buldu ve vatandaşlar tarafından tartışıldı.

Enerji Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, doğal gazda devletin yüzde 60 oranında sübvansiyon uyguladığını vurguladı. Bu sayede, fiyat artışının nihai tüketiciye yansımasının Türkiye ortalamasında yüzde 24-25 civarında olacağı belirtildi. 

"AÇIN KOMBİLERİ..."

Zam sonrası sosyal medyada tepkiler de vardı. Komedyen Şahan Gökbakar da tepki gösterenlerden biriydi.

Şahan Gökbakar sosyal medya paylaşımında şunları yazdı:

Ekran görüntüsü 2024-08-01 074754

Kaynak: HABER MERKEZİ