Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, hekim adaylarına idealizm ve adanmışlıkla toplumun liderleri ve aydınları olacaklarını vurguladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2024-2025 akademik yılına coşkulu bir törenle merhaba dedi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törene, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Alış ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

TÜRKİYE SAĞLIKTA DÜNYA'NIN EN İYİLERİ ARASINDA

T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, konuşmasında tıp öğrencilerine hitap ederek idealizm ve adanmışlığın başarı için kaçınılmaz olduğunu belirtti. Memişoğlu, "Burası, sadece bir eğitim yuvası değil, aynı zamanda ülkenin geleceğidir. İdealizm sadece bir kelime değil, başarıya ulaşmanın anahtarıdır. Gelecekte yalnızca hekim olarak kalmayacak, aynı zamanda toplumun aydınları ve liderleri olacaksınız. Türkiye sağlık alanında çok iyi bir noktada ve dünya çapında önemli bir konumda. Artık dünyaya yeni bir şeyler söyleyen ve katkıda bulunan bir ülke olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HEKİMLİK SADECE MESLEK DEĞİL DEĞİLDİR

İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Alış, tıp öğrencilerinin büyük sorumluluk taşıyan hekimler olacağına vurgu yaparken, “Hekimlik sadece bir meslek değil, büyük bir sorumluluktur. Sizlerin hem iyi birer hekim hem de iyi insanlar olmanızı istiyoruz. Empati kurabilmek, iyi bir insan olmanın temelidir” dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın ise hekimliğin bir meslekten öte, sevgiyle icra edilen bir sanat olduğunu belirtti. Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, gelecekte Türkiye’de parmakla gösterilecek hekimler olacaklarına olan inancını dile getirdi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR