Türkiye’yi sarsan "yenidoğan bebek çetesi" ile ilgili Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesinde basına açıklamalarda bulundu. Mayıs 2023’te ortaya çıkan olayda, bazı kişilerin yenidoğan bebek acil hastalarını özel hastanelerin ünitelerine yönlendirip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenmişti. Bakan Memişoğlu, bu insanlık dışı uygulamalara karşı devletin her türlü cezai ve önleyici tedbiri aldığını ifade etti.

Bakan Memişoğlu, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, sağlık sektöründe bu tür çirkin ve kabul edilemez illegal oluşumlara asla göz yumulmayacağını vurgulayarak “Maalesef, insanlıktan nasibini almamış bazı kişilerin organize ettiği bu canice eylemler, kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Devlet olarak bu tür durumların her zaman peşindeyiz ve gereken her türlü cezayı uygulamaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu

ADLİ MAKAMLARA İNTİKAL ETTİ

“Yenidoğan çetesi” olarak bilinen ve bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'nün iş birliğiyle gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Bu süreçte cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara intikal etmiştir” diye ekledi. 

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bakan Memişoğlu son olarak, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Aynı zamanda bununla ilgili hastanelerimize ve ilgili birimlerine kapatma cezaları uygulandı. Şu an adli süreç devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR