Veliefendi Hipodromu'nda yaklaşık 1500 yarış atı bulunuyor. Bu özel safkan atların tedavileri TJK bünyesinde kurulan İstanbul Yarış Atları Hastanesi'nde yapılıyor. Safkan İngiliz ve Arap atlarının tedavisi, ameliyatı ve rutin sağlık kontrolleri, Veliefendi Hipodromu'nda bulunan hastanede gerçekleştiriliyor.

GÜNDE 200 SAFKAN GETİRİLİYOR

Günde yaklaşık 200 atın tedavi ve kontrollerinin yapıldığı hastaneye getirilen yarış atları burada veteriner hekimler tarafından gerekli müdahale ve ameliyatların ardından sağlıklarına kavuşturuluyor. Hastanede, röntgen, acil müdahale, ultrason, radyoloji, konsültasyon, yoğun bakım, uyandırma odaları, ilaçların bulunduğu depo, eczane ve laboratuvar yer alıyor.

7 gün 24 saat hizmet

Baş Veteriner Hekim Hülya Hartoka, hastanede 7 gün 24 saat her türlü tedavinin yapıldığını belirterek, atların sadece tedavi için değil kontrol için de buraya getirildiğini söyledi. Hartoka, "10 hipodromda yer alan 10 yarış atı hastanesinde uluslararası standartlarda görüntüleme teknikleriyle teşhis ve tedavileri yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul Yarış Atı Hastanesi'nde ileri görüntüleme teknikleriyle MR cihazıyla da hizmet verilmektedir. " dedi. AA

Editör: Hande Durmaz