Lavanta esansiyel yağı, alopesi (saçkıran) olan kişilerde saç uzamasına yardımcı olabilir. Bir çalışmada, lavanta yağını kekik, biberiye ve sedir ağacı yağlarıyla birlikte kullanan katılımcıların %44'ü, kontrol grubundaki %15'lik kısma kıyasla alopesiye karşı daha dirençli bir görüntü sergiledi. Saç dökülme oranlarında iyileşme görüldü.

YÜZDE 75'İNDE GÖRÜLDÜ

Başka bir araştırmada, lavanta ile kekik, biberiye, sedir ağacı ve çuha çiçeği yağlarını bir arada kullanan katılımcıların %75'inin saç uzamasında iyileşme görülürken, plasebo (sahte tedavi) grubunda bu oran %30 olarak bulundu.

NANE YAĞI TEDAVİ OLABİLİR

Saç uzaması için nane yağının kullanımını destekleyen çok az veya hiç insan çalışması yoktur. Ancak fareler üzerinde yapılan bir çalışma, nane esansiyel yağının dört haftalık uygulamadan sonra kalın, uzun kıllar ürettiğini bulmuştur. Araştırmacılar, bunun insanlarda saç dökülmesi için alternatif bir tedavi olarak umut vadettiğine inanıyor.

Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı! Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı!

İLAÇLAR KADAR İYİ

Çalışmalar, biberiye yağının saç için birçok nedenden dolayı faydalı olabileceğini göstermektedir. Biberiyenin antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri vardır. Araştırmalar, biberiye esansiyel yağının saçkıran durumunda saç folikülü etrafındaki dolaşımı iyileştirdiğini göstermektedir. Biberiye bazı ilaçlarla karşılaştırıldığında onlar kadar iyi performans gösterdi. Hatta kafa derisinde daha az tahriş oluştu. Ancak her durumda dermatolog ile konuşmadan eyleme geçmeyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ