2016 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan ve Kahramanmaraş'ta ikamet eden 45 yaşındaki yabancı uyruklu Yasin Dibo, 12 Haziran tarihinde saç ekimi operasyonu için Gaziantep'e geldi. Beş çocuk babası Dibo, sabah saat 09:00'da Gaziantep'teki Özel Hayat Hastanesi'nde saç ekimi operasyonuna girdi. Ancak Dibo, operasyonun yapıldığı gün saat 14:30 civarında bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybetti. Hastane yönetimi durumu polise bildirirken, ailesine ve çocuklarına da haber verildi. Dibo'nun cenazesi, hastanedeki işlemlerden sonra Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Acı haberi alan Yasin Dibo'nun yakınları Adli Tıp Kurumu önünde büyük üzüntü yaşadı.

Babasının sağlıklı bir şekilde hastaneye gittiğini belirten Yasin Dibo'nun oğlu Muhammed Dibo, "Babam saç ektirmek için Özel Hayat Hastanesi ile anlaştı. Normalde randevusu 14 Haziran'daydı, ancak doktor babamı gece arayarak randevuyu 12 Haziran'a çektiğini söyledi ve hastaneye çağırdı. Babam ameliyata girmeden önce bize fotoğraflar gönderdi ve ameliyata gireceğini belirtti.


Ancak sonrasında ne olduğunu bilmiyoruz; narkoz mu fazla verildi yoksa başka bir şey mi oldu, bilmiyoruz. Babam orada vefat etti. Hastaneye gittiğimizde bize 'bir şey yok' dediler, sonra 'dili bir anda dönüp vefat etti' dediler. Şikayetçi olduk ve ifade verdik. Hastane yönetimi bize zorla kağıtlara imza attırmaya çalıştı, ama biz imzalamadık. Doktor bu durumu görünce hastaneden kaçtı. Öğrendiğimize göre polis doktoru tutuklamış. Ölüm nedeni neyse bilmiyoruz, şu an otopsiyi bekliyoruz. Sonuna kadar şikayetçiyiz" dedi.Hastane yönetimi ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA