Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ticari taksi sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Havalimanı'da 'Sabiha Gökçen Havalimanı' yazan taksiler haricinde dışarıdan gelen ticari taksilerin alınmadığını ve yolcu indirildiğinde veya bindirildiğinde yüksek miktarda ceza yazıldığını iddia eden taksi şoförleri acilen bu duruma çözüm bulunması gerektiğini belirtti. 

UZUN YÜRÜYÜŞ MESAFESİ

Havalimanı'na inen yolcular oturdukları semtteki kendi tanıdıkları ticari taksi duraklarını arayarak havalimanından alınmasını istiyor. Sabiha Gökçen yazılı ticari taksilerin dışında yolcu indirip veya bindiremeyen taksiciler geliş katından çıkış noktasına kadar ellerinde valizleriyle havalimanının dışına yürümek zorunda kalıyorlar. Bu durum karşısında hem taksi şoförleri ve yolcular mağdur olurken, konunun bir an önce çözülmesini istiyor. 

"MAĞDURİYET GİDERİLMELİ" 

Taksi şoförü Aydın Bayram, "Bizim bütün müşterilerimiz havalimanına gittikleri zaman dönüşlerinde de bizim durağımızın araçlarıyla alınmalarını istiyorlar Ancak, müşterilerimizi havalimanına gidip de alan araçlara dışarıdaki trafik ekibi ceza yazıp bağlıyor.. Biz bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Yolcularımızın dışarıya kadar yürümesini istemiyoruz, yürütmek istemiyoruz. Bunun İstanbul genelinde yetkililerin dikkate alaraktan bu kuralı bize göre yönlendirmelerini tavsiye ve talep ediyoruz" dedi. 

Kaynak: İHA