Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann; Rusya, Belarus ve bazı Batılı ülkeler arasında gerçekleşen büyük çaplı tutuklu değişiminin ardından bu ülkeye seyahat edilmemesi konusunda sert uyarılarda bulundu.

KESİNLİKLE ÖNERMEM

Buschmann, "Uzun süredir Rusya'da kimse güvende değil. Ve kesinlikle gerekmedikçe güvenli olmayan bir ülkeye seyahat etmenizi önermem. Putin'in daha fazla siyasi tutuklama yapacağı yönündeki endişeleri gideremem" şeklinde konuştu.

16 KİŞİ BIRAKTILAR

Moskova, perşembe günü 16 kişiyi serbest bıraktı. Bu insanlar arasında ABD'li gazeteci Evan Gershkovich ve eski deniz piyadesi Paul Whelan da bulunuyor. Moskova bunun karşılığında, gizli servis ajanı Vadim Krasikov'un da içlerinde bulunduğu çok sayıda kişiyi geri aldı.

ZEHİR KULLANIYORLAR

Buschmann; Rusya'nın iç istihbarat servisinin, sıklıkla insanların hayatlarına doğrudan veya dolaylı olarak zarar vermek amacıyla zehir kullandığını söyledi. İade edilen tutuklular tıbbi muayeneden geçirildi. Buschmann, "En büyük endişem Rusya'nın onları uçuştan önce zehirlemiş olmasıydı. Ancak şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla çok şükür ki durum böyle değil" yorumunu yaptı.
 

Muhabir: Eray Erginbaş