Alman istihbarat şefleri, Rusya'nın 2030 yılına kadar NATO'ya bir saldırı başlatma kapasitesine sahip olacağını kaydetti. ABD'den sonra Ukrayna'nın en büyük ikinci askeri destekçisi olan Almanya'nın da giderek daha fazla Rus casusluk ve sabotaj faaliyetinin hedefi haline geldiği belirtiliyor.

BEĞEN YA DA BEĞENME

BND Dış İstihbarat Şefi Bruno Kahl, "İster beğenelim ister beğenmeyelim, Rusya ile doğrudan bir çatışma içindeyiz" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uzun vadeli hedefinin Batı'yı zayıflatmak olduğunu söyleyen Kahl, NATO ile askeri çatışmanın Rusya için bir seçenek haline geldiğini söyledi.

NİTELİK VE NİCELİK

Kahl, "Rus silahlı kuvvetlerinin personel ve malzeme açısından en geç on yılın sonunda NATO'ya karşı bir saldırı düzenleme kapasitesine sahip olması muhtemeldir" dedi. İç istihbarat şefi Thomas Haldenwang, "Rus casusluğu ve sabotajı Almanya'da hem nitelik hem de nicelik olarak artıyor" dedi.

HER YERİ GÖZLÜYORLAR

Haldenwang, Rusya'nın aynı zamanda dezenformasyon kampanyaları yürüttüğünü, kritik altyapıları gözetlemek için insansız hava araçları kullandığını ve organize suç dünyasından da dahil olmak üzere insanları işe almaya çalıştığını söyledi.

Muhabir: Öznur Demirbey