Kremlin soruşturmacıları, doğu Ukrayna'da Putin yanlısı isyancılarla birlikte savaşan 64 yaşındaki Russell Bentley'in, Rus askerler tarafından işkence görerek öldürüldüğünü açıkladı.

NİSANDA KAYBOLMUŞTU

Kendisini komünist olarak tanımlayan Teksaslı Bentley, Nisan ayında Rusya'nın işgali altındaki Donetsk kentinde kaybolmuş ve daha sonra ölü bulunmuştu. "Teksas" lakaplı kişi, Kremlin yanlısı sosyal medya kanallarında düzenli olarak yer alıyor ve Moskova'nın askeri saldırısını destekliyordu.

NADİREN SUÇLUYORLAR

Rusya'nın büyük suçları araştıran Soruşturma Komitesi, şüphelilerin Rus Silahlı Kuvvetleri askerleri Vitali Vansyatski, Vladislav Agaltsev, Vladimir Bazhin ve Andrei Iordanov olduğunu tespit etti. Rusya, kendi askerlerini nadiren suçluyor...

HAVAYA UÇURDULAR

Soruşturmacılara göre; üç adam 8 Nisan'da Bentley'e işkence ederek ölümüne yol açtı. Vansyatsky ve Agaltsev'in daha sonra Bentley'in cesedinin içinde olduğu bir arabayı havaya uçurduğu ve Bazhin'e kalıntıları saklamasını emrettiği iddia edildi.

CASUSLA KARIŞTIRDILAR

Şahıslar hakkında, ölüme yol açan kötüye güç kullanımı, cenazeye saygısızlık ve cesedi gizleme gibi suçlamalar da bulunuyor. 64 yaşındaki adamın öldürülmesinin ardındaki sebep bilinmiyor. Ancak askerlerin onu bir casusla karıştırmış olabileceği ileri sürüldü.

Muhabir: Tamer Ayeri