Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'te bacanağını işe aldığı, kayınbiraderini ise Daire Başkan Yardımcısı yaptığı, eşinin de işe gitmeden TRT’den maaş aldığı iddialarıyla gündem olmuştu. 

Şahin, sosyal medya hesabından söz konusu haberi yapan gazeteciyi etiketleyerek 'Yalan ve yanlış haberlerinden dolayı hakkında açılmış pek çok davaya bir yenisini daha ekledin. Hakkımdaki sözde haberin yalan, iftira ve dedikodularla dolu... Mahkemede görüşeceğiz...” açıklaması yaptı. 

Rtuk Baskani Ebubekir Sahin Muzik Kanallarini Uyardi Asiri Cinsel Icerik Tespit Edildi 1722048127198

NE OLMUŞTU?

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ebubekir Şahin'in eşi Nalan Şahin’in kardeşi Bülent Şenkardeşler, bir ay önce RTÜK’e Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcısı olarak atandı. Şenkardeşler, BirGün'ün soruları üzerine "daha önce Yüksek Seçim Kurulu'nda devlet memuru olarak görev yaptığını, daha sonra RTÜK'e geçtiğini" söyledi. Şenkardeşler, bir ay önce de Daire Başkan Yardımcısı olduğunu belirtti.

Şahin’in eşi Nalan Şahin’in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Dr. Hülya Köksal'ın da, 2020’de İzleme Dairesi'nde Daire Başkan Yardımcısı kadrosuna atandığı ileri sürüldü. Daha önce bir devlet hastanesinde çalıştığı ifade edilen, RTÜK’teki işine gitmeden maaş aldığı öne sürülen Köksal da soruları yanıtsız bıraktı.

Ayrıca Şahin’in eşi Nalan Şahin’in de uzun süredir TRT’den “İşe gitmeden” maaş aldığı iddia ediliyor. Nalan Şahin de sorulara yanıt vermezken, BirGün'e konuşan TRT çalışanları “Nalan Şahin’in işe gelmediğini, bulunduğu bölümde devam zorunluluğu olmadığını” söyledi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY