Albümde Lady Gaga, Stevie Wonder ve grubun eski basçısı Bill Wyman'ın da yer alacağı bildirildi. Grubun 2021'de hayatını kaybeden davulcusu Charlie Watts'ın son kayıtları da albümde yer alıyor. Watts, bu albümdeki 2 şarkının davulunu çalıyor. 

The Rolling Stones, albümün isminin "Hackney Diamond" olacağını duyurdu. İngiliz argosunda soygun yapılan yerin dışındaki kırık cam parçalarına Hackney Diamond deniyor.

Albümün adı "Hackney Diamond" olarak açıklandı ve bu terim İngiliz argosunda soygun yapılan yerlerin dışındaki kırık cam parçalarını tanımlar.



Yeni albümde de şarkının söz ve müzikleri, rock müziğe damga vuran Mick Jagger/Keith Richards imzasına sahip. Hackney Diamond ile birlikte Jagger ve Richards, 2005'teki A Bigger Bang'den bu yana ilk kez bir albüm dolusu yeni şarkı yazmış oldu, The Rolling Stones'ın en son stüdyo albümü, blues şarkıların coverlarını içeren 2016 tarihli "Blue & Lonesome" idi.


Albüm duyurulurken, ilk tekli ve açılış şarkısı "Angry-“Sinirli- de dinleyicilerle paylaşıldı.

Hackney Diamond'ın çıkış tarihinin 20 Ekim olduğu bildirildi.



"Hackney Diamond"ın çıkış tarihi olarak 20 Ekim belirlendi.


 

Mick Jagger kimdir?

Mick Jagger, 6 Temmuz 1943 tarihinde İngiltere'nin Dartford şehrinde doğdu. Babası Basil Fanshawe ("Joe") Jagger öğretmendi, annesi Eva Ensley Mary Scutts ise Conservative Party'nin aktif üyelerindendi. Dartford Grammar School'da öğrenim gördükten sonra bursla London School of Economics'de okumaya hak kazandı. Ancak 1962 yılında üniversite eğitimini yarıda bırakarak müzik kariyerine odaklandı.

Mick Jagger, Little Boy Blue ve the Blue Boys adında iki müzik grubu kurdu. Bu dönemde yaptıkları müziği, folk müziğin kafe versiyonu olarak tanımlıyordu. Müzik konusunda formal eğitim almamış olmasına ve nota okuma yeteneğine sahip olmamış olmasına rağmen, şarkı söyleme konusunda büyük bir yetenek sergiliyordu. 19 yaşındayken müziğe olan tutkusu, hayatı boyunca bırakmadığı bir tutkuya dönüştü.

haber merkezi

Editör: Funda Işık