Rize'de bir banka şubesinde meydana gelen olay, çevredeki vatandaşlar arasında şaşkınlık ve gülümsemelere neden oldu. Bankanın kapısına bisikletini kilitleyip giden bir kişi, içerideki vatandaşların mahsur kalmasına sebep oldu. Hasan Kolay isimli bir vatandaş olayı fark edip cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Kolay, "Bu olaylar sadece Rize'de yaşanabilir. Ben de Rize'den başka bir yerde yaşayamam," dedi.

Dışarıda bulunan diğer vatandaşların yardımıyla içeride mahsur kalanlar, kapıya kilitlenmiş bisikleti içeriye sokarak dışarı çıkmayı başardı. Hasan Kolay, "Biz fıkraları çok sevmeyiz, fıkra gibi yaşarız," diyerek Rize'de bu tür olayların sıradan olduğunu belirtti.

Kolay olayı şöyle anlattı:

Milli Takım sponsoru Nike reklamı şaşırttı: 'Altınımı Kürt bir anne gibi takmayı seviyorum' Milli Takım sponsoru Nike reklamı şaşırttı: 'Altınımı Kürt bir anne gibi takmayı seviyorum'

“Biz bu ağacın altında tesadüfen çay içiyorduk. Benim yüzüm bankaya doğruydu. Bankanın kapısını hafifçe aralayan birini gördük, tam açılmıyordu. Kapıya bir adam bisikletini kilitlemiş, içeri çıkmak isteyenler dışarı çıkamıyordu. Müşteri olarak tanıdığımız biri vardı, çıkmak istiyordu. Biz de yardımcı olmaya çalıştık. Burası Rize, bize bu olay normal geldi. Dışarıdan bakınca farklı gelebilir. O anları görüntülemek istedim ve insanlara gösterelim dedik. Bankanın kapısından insanları çıkarmaya çalıştık, bayağı bekledik ama adam gelmedi. İlerleyen saatlerde gelmiştir. Rize'nin dışındaki dostlarımız aradı, çok gülenler de oldu. Tepkiler güzeldi. Bizim Rize'de yaşam şeklimiz fıkra gibidir. Bu da bir rastlantıdır. Biz fıkraları çok sevmeyiz, fıkra gibi yaşarız."

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA