Süper Lig'de büyük hayak kırıklığı yaşayan Avrupa'da ise havlu atan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'la yollar ayrıldı. 2005 yılında Beşiktaş'ı çalıştıran Rıza Çalımbay, takımın başına getirildi. Takımda 'sil baştan' kararlar almaya hazırlanan tecrübeli teknik direktör, ilk olarak Aboubakar'ı gözüne kestirdi.

EN SON GALATASARAY MAÇINDA OYNADI

Ligde son 2 maçtır türlü bahanelerle forma giymeyen Aboubakar, disiplinsizliği nedeniyle Rıza Çalımbay'ın kadroda istemediği bir oyuncu haline geldi. En son 21 Ekim'de Galatasaray derbisinde forma giyen ve son golünü 8 Ekim'deki İstanbulspor maçında atan Aboubakar, Gaziantep maçında karın rahatsızlığı, Antalyaspor maçında ise antrenman eksikliği nedeniyle forma giymemişti. 

MULEKA, KILIÇSOY HAMLESİ

Süper Lig'de 9 maçta 4 gol atan Aboubakar'ın sorumluluktan kaçan bu tavrı, Çalımbay'ın dikkatini daha teknik direktörlüğe gelmeden önce çekti. Kamerunlu forveti kesmeyi planlayan Çalımbay, onun yerine forvette Muleka'yı oynatıp, Semih Kılıçsoy'u sol açığa çekecek.

18'LİK KILIÇ'A FORMA, YILDIZLARA UYARI

Beşiktaş'ın Gaziantep'i 2-0 yendiği maçta sahada 61 dakika kalan ve performansıyla beğeni toplayan 18 yaşındaki Yakup Arda Kılıç'a ise daha çok forma şansı verecek.

Çalımbay, takımda beklentilerin altında kalan Ante Rebic ve Milot Rashica'ya kendilerini toparlamaları yönünde uyarıda bulunacak. 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY