"Napolyon" filmi, 24 Kasım Cuma günü vizyona girecek. Paris'te gerçekleştirilen dünya prömiyeri sonrasında, bazı eleştirmenler tarafından başyapıt olarak övgü alırken, diğer bazı eleştirmenler tarafından ise "son derece yetersiz" ve "sıkıcı" bulundu.


Tarihçi Patrice Guennifey, filmi "Bir Britanyalı'nın filmi... Çok Fransız karşıtı" şeklinde eleştirirken, Fransız GQ, projeyi "son derece beceriksiz, doğal olmadan ve istemeden beceriksiz" olarak nitelendirdi.Le Figaro'ya göre, Napolyon'u "elinde silahı olan ve gözyaşı dökmeye hazır duygusal bir vahşi" olarak tasvir eden filmin adı "Barbie ve Ken İmparatorluk Döneminde" olarak değiştirilmeli.


Beyazperde'nin aktardığı habere göre, BBC'nin eleştirilere yönelik sorması üzerine yönetmen Ridley Scott, "Fransızlar kendilerini bile sevmiyorlar. Bu filmi Paris'te gösterdiğim izleyiciler onu çok sevdiler" şeklinde yanıt verdi.Hikaye anlatımının doğruluğunu sorgulayan tarihçilere ne söyleyeceği sorulduğunda ise yönetmen, "Orada mıydınız? Ah, siz orada değildiniz. O halde nereden biliyorsun?" dedi.


Daha önce filmin tarihi tutarsızlıklarını eleştiren bir tarihçiye "Git kendine bir hayat bul" diyerek tepki gösteren Ridley Scott, benzer bir tutumu daha önce de sergilemişti.Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby'nin başrollerini paylaştığı film, 24 Kasım'da sinemalarda seyircilerle buluşacak.

Kaynak: haber merkezi