EURO 2024 karşılaşmasında Türkiye ile Portekiz karşı karşıya geldi. Maçın hakemi Felix Zwayer ise verdiği kararlar nedeniyle maça damga vurdu. Portekiz lehine verdiği kararlarla Türk taraftarları adeta çılgına çeviren hakem Felix Zwayer sosyal medyanın gündemine oturdu. 

FELIX ZWAYER KİMDİR?

Felix Zwayer, kariyeri boyunca ilk defa Avrupa Şampiyonası’na katılıyor. İlk düdüğünü İtalya-Arnavutluk (2-1) maçında çaldı. Zwayer, 4 sarı kart gösterdiği müsabakada başarılı bir performans sergiledi. Bunun sonucunda ise UEFA Hakem Komitesi de, aynı Halil Umut Meler gibi çok formda gözüken Alman’a hemen ikinci maçlarda görev verdi.

ŞİKE SORUŞTURMASI


2005 yılında Wuppertal ile Werder Bremen amatör takımları arasında oynanan maçta büyük tartışmalara sebep olmuştu. Hakem tarafından kendisine verilen 300 Euro karşılığında "Wuppertal lehine kritik pozisyonları gözardı etme" suçlamasıyla soruşturma geçirmiş ve 6 ay boyunca hakemlikten men edilmişti. Parayı alıp almadığına dair net bir bilgiye erişilemezken, Felix Zwayer’e tepki gösterilen noktalardan birisi, 2. Bundesliga hakemi Robert Hoyzer'in yardımcılığını yaptığı 2005'teki maç ve sonrasındaki süreçte, 2 yıl 4 ay hapis alan ve ömür boyu hakemlikten uzaklaştırılan Hoyzer'in işlediği suçları bildirmemesi olmuştu.

Kaynak: Haber merkezi