Tayland, Kral Maha Vajiralongkorn'un üç ay önce parlamentodan geçen bir yasayı onaylamasının ardından Asya'da eşcinsel evlilikleri yasallaştıran 3. ülke oldu. Eşcinsel yasası için kraliyet onayı, resmi gazete bildiriminde duyuruldu. Yasanın yayınlanma tarihinden itibaren 120 gün sonra yürürlüğe gireceği belirtildi. Yeni yasa, eşcinsel çiftlerin 22 Ocak'tan itibaren yasal olarak evliliklerini kaydettirmelerine izin verecek.

HAKLAR DA DAHİL

Tayland, 18 yaş ve üzeri eşcinsel partnerlerin evlilik kayıtlarını; miras, vergi indirimleri ve evlat edinme gibi haklarıyla birlikte tanıyacak. Bu, on yıldan uzun süredir heteroseksüel çiftlerle aynı evlenme hakları için mücadele eden LGBTQ aktivistleri için bir zafer olarak görülüyor.

TAYVAN VE NEPAL

Tayland; Tayvan ve Nepal'den sonra eşcinsel evliliği tanıyan Asya'daki üçüncü ülke oldu. Ayrıca eşit evlilik haklarını garanti eden dünya çapındaki yaklaşık 40 ülke arasında yer aldı.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK

Özellikle güneydoğu Asya'da eşcinsel evliliklere sıcak bakılmıyor. Tayland bu anlamda bölgedeki ilk ülke oldu. Tayland Temsilciler Meclisi ve Senatosu, yasa tasarısını ezici bir çoğunlukla desteklemişti.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül