Interpol; Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika'daki uyuşturucu kaçakçılığına karşı iki ay süren operasyon kapsamında 200'den fazla kişinin tutuklandığını ve yaklaşık 1.6 milyar dolar değerinde yasa dışı uyuşturucu ve öncül kimyasalların ele geçirildiğini bildirdi.

615 TONLUK HAREKET

Fransa'nın Lyon kentinde bulunan uluslararası polis teşkilatı, nisan ve mayıs aylarında gerçekleştirilen Lionfish Kasırgası Operasyonu'nda 615 ton kaçak uyuşturucu ve kimyasalın yakalandığını söyledi.

ORMANDAKİ DENİZALTI

Interpol; operasyon kapsamında, 65 çalıntı otomobilin, askeri veya ticari madencilikte kullanılan yaklaşık 30.000 ticari sınıf patlayıcının bulunduğunu da kaydetti. Güney Amerika su yolları ve Atlas Okyanusu üzerinden kokain taşımak için kullanılan bir denizaltı da Guyana ormanlarının ortasında ele geçirildi!

ÜLKE GELİRİNDEN FAZLA

196 üye ülkeden oluşan örgütün başkanı Jürgen Stock, yaptığı açıklamada, "Bu iki aylık operasyonda ele geçirilen uyuşturucuların değeri, bazı ülkelerin gelirinden fazla! Bu da kolluk kuvvetlerinin karşı karşıya olduğu sorunun boyutunu açıkça gösteriyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ