Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Solingen'deki suç mahalline beyaz gül bıraktıktan sonra "öfkeli" olduğunu belirterek, gözaltına alınan 26 yaşındaki Suriyeli şüphelinin cezalandırılması çağrısında bulundu.

BUNU UNUTMAYACAĞIZ

Başbakan, "Bunun ne kadar korkunç bir suç olduğunu derinden hissediyoruz. Hepimizi etkiliyor ve hiçbirimiz bunu unutmayacağız. Bu terörizmdi. Hepimize karşı, hayatlarımızı, toplum anlayışımızı, yaşam biçimimizi tehdit eden bir terörizmdi" şeklinde konuştu.

RASTGELE BIÇAKLADI

Cuma akşamı gerçekleşen saldırı, bir festival sırasında gerçekleşmişti. Yerel polis şefinin açıklamasına göre; 67 ve 56 yaşlarındaki iki erkek ve 56 yaşında bir kadın öldü. Sekiz kişi yaralandı, bunlardan dördünün durumu ağır. Saldırgan, insanları rastgele bıçaklamıştı.

YASAL DÜZENLEMELERLE

Alman lider, "Toplum ruhumuzun, en kötü ideolojileri benimseyen suçlular tarafından yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Onlara karşı büyük titizlik ve sertlikle harekete geçeceğiz" diye söz verdi. Scholz, gerekirse yasal düzenlemelerle sınır dışı işlemlerini artırmak istediğini belirtti. Mevcut yasaların "tutarlı ve pratik bir şekilde uygulanması" çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ