NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, NATO'nun Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlediği ani saldırıda bir rolü olmadığını söyledi.

ROLÜMÜZ OLMADI

Stoltenberg, "Ukrayna, Kursk'a ilişkin planlamasını NATO ile önceden görüşmedi. Bizim bu konuda hiçbir rolümüz olmadı" açıklamasında bulundu. Yaklaşık 10.000 Ukrayna askeri 6 Ağustos'ta Batı Rusya bölgesine geçti. Kiev, yaklaşık 100 yerleşim yeri ve 1.000 kilometrekareden fazla Rus toprağını kontrol ettiğini iddia ediyor.

TAMPON BÖLGE

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kursk'a yönelik operasyonun amacının, Moskova'nın Ukrayna'nın ağır darbe alan Sumi bölgesine yönelik saldırılarını durdurmak için tampon bölge oluşturmak olduğunu söyledi.

SUÇLAMA YAPTILAR

Moskova, NATO ülkelerini, Ukrayna ordusuna silah ve mühimmat sağlamanın yanı sıra istihbarat verileri de göndererek Kiev'in işgaline destek vermekle suçluyor. Stoltenberg, "Tüm askeri operasyonlar gibi bu da riskler taşıyor. Ancak kendini nasıl savunacağı Ukrayna'nın kararı" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ