Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; 2014 yılında suya indirilen denizaltı Rostov-na-Donu'nun, Sivastopol'a düzenlenen füze saldırısında vurulmasının ardından battığı belirtildi. Olayla ilgisi Rusya Savunma Bakanlığı yorum yapmadı.

BAKIMDAYKEN HASAR ALMIŞTI

Kiev'deki yetkililer, saldırıda ayrıca Rusya'nın dört S-400 hava savunma sisteminin de imha edildiğini belirtti. İngiltere'deki istihbarat yetkilileri, geçen eylül ayında Rostov-na-Donu'nun, Sivastopol'daki bir tersanede bakımdayken yapılan füze saldırısında muhtemelen felaket boyutunda hasar gördüğünü söylemişti.

300 MİLYON DEĞERİNDE

Ukrayna ordusu, Rusya'nın daha sonra gemiyi onardığını ve yakın zamanda test ettiğini söyledi. Geminin 300 milyon dolar değerinde olduğunu eklediler. Kiev Genelkurmay Başkanlığı, "Rostov-na-Donu'nun batması, Rus filosu için Karadeniz'deki sularda güvenli bir yer olmadığını bir kez daha kanıtlıyor" dedi.

SON SALDIRIYDI

Bu, bölgedeki Rus deniz kuvvetlerine yapılan son saldırıydı. Ukrayna, yalnızca mart ayında liman kentinde iki çıkarma gemisi ve bir devriye gemisini vurduğunu söyledi.

Muhabir: Tamer Ayeri