Yetkililer, Rusya üzerinde 125 Ukrayna İHA'sının düşürüldüğünü, bunun sonucunda bir apartmanda ve ormanda yangını çıktığını bildirdi. Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya savaş açmasından bu yana Ukrayna, en yüksek sayıdaki İHA'yı gönderdi.

SAVUNMA SİSTEMLERİ

Rusya Savunma Bakanlığı, yedi bölgede 125 insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi. Güneybatıdaki Volgograd bölgesi özellikle ağır ateş altında kaldı ve 67 Ukrayna insansız hava aracının, Rus hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü belirtildi.

ALEVLER YÜKSELDİ

Vali Aleksandr Gusev, ayrıca Rusya'nın Voronezh bölgesinde 17 drone görüldüğünü ve düşen molozların bir apartman bloğuna ve özel bir eve zarar verdiğini söyledi. Sosyal medyadaki görüntülerde, yüksek bir binanın en üst katının pencerelerinden alevlerin yükseldiği görüldü. Can kaybı bildirilmedi.

ÇABA HARCIYORLAR

Rostov bölgesi üzerinde 18 insansız hava aracının daha uçtuğu ve düşen parçaların orman yangınına yol açtığı kaydedildi. Yangının yerleşim yerlerine tehdit oluşturmadığı ancak acil müdahale ekiplerinin 20 hektar ormanı saran yangını söndürmek için çaba harcadığı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ