Meksika ordusu, ilk kez bazı askerlerinin uyuşturucu kartellerinin kullandığı, bomba atan insansız hava araçları tarafından öldürüldüğünü kabul etti. General Luis Cresencio Sandoval, saldırılardaki kayıpların tam sayısını açıklamazken, olayların neredeyse tamamı batıdaki Michoacan eyaletinde meydana geldi.

KARŞI SİSTEMLER

Sandoval, "Personelimiz yaralandı ve hatta bazı askerlerimiz saldırılarda öldü" dedi. Sandoval saldırıların ne zaman gerçekleştiğini söylemedi ancak devriye birimlerini hedef aldıklarını öne sürdü. Ordunun tehditle mücadele etmek için anti-drone sistemleri edindiğini belirtti.

DAHA ÇOK BOMBALAR

General, "Bu anti-drone ekipmanıyla aradığımız şey, keşif ve devriye görevlerindeki personelimizin eksik olduğu güvenlik kabiliyetine sahip olmasıdır" dedi. Sandoval, ordunun İHA'lardan çok daha fazla yol kenarına yerleştirilen bombalarla karşılaştığını söyledi.

İNANILMAZ SİLAHLAR

Karteller; yol kenarı bombaları veya IED'ler, siperler, sığınaklar, ev yapımı zırhlı araçlar ve keskin nişancı tüfekleri kullanıyor. Yıllar geçtikçe, silahlanma konusunda çok ciddi adımlar attılar.
 

Muhabir: Tamer Ayeri