Köfteci Yusuf'ta tespit edilen domuz eti skandalı, yeni ve daha çarpıcı iddialarla gündeme oturdu. Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın yaptığı açıklamalara göre, bu durum sadece tek bir işletmeyle sınırlı değil. Ülkemizde birçok noktada yaban domuzları kesilerek et ürünleriyle karıştırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde yer alan Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalı, ülkemizde gıda güvenliği konusunda ciddi endişeleri beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili olarak gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, çarpıcı iddialarda bulundu.

Kütahyalı, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, domuz etinin sadece Köfteci Yusuf'ta değil, birçok noktada et ürünlerine karıştırıldığını öğrendiğini belirtti.

"Dağlardan bulup kesiyorlar"

Kütahyalı, özellikle Anadolu'da yaşayan yaban domuzlarının kaçak yollarla kesilerek et ürünlerine karıştırıldığını ifade etti. "Türkiye babalar gibi yaban domuzu yiyor" diyen Kütahyalı, bu durumun ülke genelinde büyük bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.

Lider Haber'de konuşan Kütahyalı, Tarım ve Orman Bakanlığı​ yetkilileri ile görüştüğünü ifade ederek domuz eti skandalının sadece Köfteci Yusuf'ta olmadığını ve Anadolu​'da dağda yaşayan yaban domuzlarını keserek vatandaşa yedirildiğini öne sürdü.

"Türkiye babalar gibi yaban domuzu yiyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu konuda önemli adımlar atmaya çalıştığını söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri şu şekilde:

"Ben Tarım Bakanlığı ile konuştum. Tek bu köfteci (Köfteci Yusuf) değil. Yaban domuzlarını kesip kesip binlerce kasap karıştırıyormuş. Türkiye babalar gibi yaban domuzu yiyor. Allah kahretsin ki gerçek bu. Ben bunu öğrendim, utandım. Bunu başka yerde söylemezler. Dağlardan yaban domuzunu bulup kesiyorlar. Anadolu'da yaban domuzu dolu. Alıp kesiyorlar, dana etine karıştırıyorlar. Tarım Bakanı şu anda devrim yapmaya çalışıyor."

Kaynak: HABER MERKEZİ