Megakent sakinleri yine fırıncıların oyununa geldi. Ramazan öncesi açıklama yaparak “250 gramlık pide 15 TL, 300 gramlık 18 TL, 330 gramlık 20 TL’den satılacak” diyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın sözleri havada kaldı. İstanbul’un hiçbir fırınında 15 liraya pide bulmak mümkün değil. İlk gün pideyi 15 TL’den almak için iftar öncesi fırınlara koşanlar çaresiz, bir pide için 20 TL ödedi... Bazı noktalarda fırıncılarla gergin tartışmalar yaşandı. İstanbul Halk Ekmek'te ise 340 gramlık pide 10 TL'den satılıyor. 

30 GÜNDE 1200 LİRA PİDE PARASI!

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahuru 2 pideyle yapmak isteyen bir aile, bütçesinden bin 200 TL ayırmak zorunda. Ayşe Hanım, "Pide almak için fırına geldik ama 15 liralık pide yok. Gramajı daha yüksek olan pide için 20 lira isteniyor. İftar soframızda pide olmazsa olmaz, ama fiyatlar artık çok fazla" diyerek isyan etti. Bir başka vatandaş ise tepkisini "15 liralık pide yok. Alıyoruz 20 lira istiyorlar. Gramı yüksek diyorlar. Neden yükseltiyorsun ki? O zaman neden 15 lira olarak açıklandı" sözleriyle dile getirdi.

FIRINCILARIN SAVUNMASI

Peki, fırınlarda neden 250 gram pide bulunmuyor? Fırıncılar bu durumu “Pide küçüldükçe daha çabuk kuruyor, ziyan oluyor. Kuru ve çok ince olunca yenmiyor. 330 gramı en ideal olanı. Ayrıca pideler 250 gram olunca daha fazla sayıda üretmeye çalışacağımız için iş yükümüz artıyor. Artan iş gücü beraberinde daha fazla akaryakıt tüketimi ve maliyete neden oluyor” sözleriyle açıklıyor.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR