Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletilmesi için ihale yapıldı. Vahit Karaarslan, Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Ceynak Yatırım Holding AŞ, Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ve Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu’nun teklif verdiği ihalede 505 milyon dolar teklif veren Vahit Karaarslan ihalenin kazananı oldu.

KARAASLAN İSTERSE NE OLACAK?

Karaaslan böylece Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri, Kalamış Parkı, Kalamış yat limanı, İstanbul Yelken Kulübü, Kalamış Yelken Kulübü, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri, Galatasaray Kalamış Sosyal Tesisleri ve Fenerbahçe Parkı’nın bulunduğu alanın 40 yıl boyunca işletme hakkını elde etti. İhaleyi kazanan Karaaslan istemesi halinde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın tesisleri boşalmasını isteyebilecek olması iki takımda da tedirginlik yarattı. 

FATİH ALTAYLI KONUYU DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan gazeteci Fatih Altaylı bugünkü yazısında Kalamış Marina'nın özelleştirme sürecini ve bu süreçte yaşanan iptalleri ele aldı ve 'Dün aynı Kalamış Marina üçüncü kez ihaleye çıktı Koç Grubu yine ihaleye katıldı. Ancak bu kez kazanamadı. İhaleyi 40 yıl için 505 milyon dolar bedelle kim olduğunu bilmediğim ve adını daha önce hiç duymadığım Diyarbakırlı bir iş insanı Vahit Karaaslan kazandı" dedi

Kalamış Marina'nın son özelleştirme girişiminin detaylarına da değinen Altaylı, bu son ihalede marinanın 40 yıllığına 505 milyon dolara özelleştirildiğini, bu bedelin önceki ihaleden daha düşük olduğunu ve devletin bu iptallerden dolayı büyük mali kayıplar yaşadığını vurguladı. 

Kaynak: DEMET SAROVA