Batı'ya yönelik yeni ve güçlü bir uyarıda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer bir güç tarafından desteklenen herhangi bir ülkenin, Rusya'ya yapacağı konvansiyonel saldırının, ülkesine yapılmış ortak bir saldırı olarak değerlendirileceğini söyledi.

ENGELLEME AMAÇLI

Moskova'nın nükleer doktrininde yapılan revizyonda ortaya konulan tehdit, açıkça Batı'nın Ukrayna'nın Rusya'ya uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin vermesini engellemeyi amaçlıyor. Rusya'nın nükleer cephaneliğini bile kullanabileceği düşünülüyor.

YAVAŞ AMA İSTİKRARLI

Rusya, Ukrayna'daki çatışmanın üçüncü yılına girerken yavaş ama istikrarlı bir şekilde ilerleme kaydediyor. Kremlin, Batı'nın Kiev'e daha fazla destek vermesini engellemeye çalışıyor.

ABD VE İNGİLTERE

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Batı'lı müttefiklerinden uzun menzilli füzeleri kullanması konusunda izin bekliyor. ABD ve İngiltere bu konuyu tartışıyor. Almanya ise buna kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi. Eğer ABD ve İngiltere'den onay çıkarsa, Rusya onları da savaşta düşman olarak göreceğini açıkça belirtti. Bu durum, 3. Dünya Savaşı korkularını artırıyor.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül